*************************************************************************************

....ΔΟΞΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ...

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η Β΄ΕΠΣΔ στο μικροσκόπιο (Παραλειπόμενα, διακριθέντες)

Πολλές είναι οι ομάδες οι οποίες προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην πιο κάτω κατηγορία. Αυτή που έχει υποβιβαστεί σπάζοντας κάθε αρνητικό ρεκόρ (δυστυχώς)είναι ο Άρης Αμπελακίων που ενώ βρέθηκε στην Β΄κατηγορία με όνειρα και ελπίδες, τελικά όλα αυτά αποδεικνύονται ως ένας τρομερός εφιάλτης. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν έξι ομάδες που προσπαθούν να γλυτώσουν. Ουσιαστικά οι επτά από τους δεκαέξι συλλόγους μάχονται για να σωθούν. Άλλες έχουν λίγες πιο πολλές πιθανότητες ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία, άλλες πάλι ελπίζουν πιο λίγο. Απομένουν άλλες εννέα αγωνιστικές και τίποτα δε μπορεί να προβλεφτεί. Εξάλλου, εξαρτώνται πολλά για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν και από το τι θα γίνει με την Προσοτσάνη και αν καταφέρει να σωθεί τελικά. Πάμε τώρα και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπου σε οκτώ αγώνες, σημειώθηκαν 33 τέρματα, δηλαδή 4.12 γκολ ανά αγώνα, αριθμός απίστευτα ικανοποιητικός, που μας δείχνει πως και φέτος δε θα λείψει η πεμπτουσία των αγώνων που είναι το γκολ.Διαβάστε παρακάτω, τα παραλειπόμενα και την καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής αποκλειστικά και μόνο από την εφημερίδα ΗΧΩ και την hxosports.gr




Σταθερά στην οκτάδα το Προάστιο

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ομάδα του Προαστίου με αντεπίθεση διαρκείας αρχικά στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια στο δεύτερο πήρε το τρίποντο που την κρατά σταθερά στην πρώτη οκτάδα. Από την άλλη, η Πτελέα δεν έχει γλυτώσει και χρειάζεται προσοχή, καθώς απομένουν εννέα παιχνίδια ως το τέλος του πρωταθλήματος.


Νίκη ελπίδας για τη Μαυρολεύκη

Σε μια αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (ελέω του καρναβαλιού)Μαυρολεύκη και Αγία Παρασκευή διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος κυρίως και με δυο σχετικά γρήγορα τέρματα, έθεσαν τις βάσεις για να έρθει η νίκη για τον Άρη. Το τρίποντο αυτό, τους ανέβασε βαθμολογικά και συνεχίζουν να ελπίζουν στο στόχο της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έχασαν ένα κρίσιμο ματς, αλλά κρατούν ακόμα την τύχη στα πόδια τους.



Τρίποντο ανάσα για τον ΠΑΟΚ

Η νίκη απέναντι στις Πηγές, ήταν μονόδρομος για το Κεφαλάρι, αν δεν ήθελε να κινδυνεύει να μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Αν και πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχε 25 βαθμούς και πλέον έχει 28, τα ματς είναι αρκετά και οπότε καλύτερα από τώρα να εξασφαλίσει τη σωτηρία του, παρά να τρέχει μετά. Από την άλλη οι Πηγές έμειναν χαμηλά, αλλά η μάχη συνεχίζεται.



Καθάρισε από το πρώτο μέρος ο Καστρινός

Χάνοντας πολλές από τις δυνάμεις τους (έπαιζαν στην Πετρούσα) τα Λευκόγεια, γνώρισαν την ήττα από τον Καστρινό. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσαν την υπόθεση νίκη. Έτσι, παρέμειναν στη δεύτερη θέση, πέντε πόντους από την κορυφή. Οι τυπικά γηπεδούχοι, θα χρειαστεί να παλέψουν σκληρά ως το τέλος ώστε να μείνουν στην κατηγορία.



Επιθετικός μονόλογος για τη Φτελιά

Δίχως να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία (κάτι που ήταν και το αναμενόμενο)η Φτελιά επιβλήθηκε άνετα των Αμπελακίων. Οι γηπεδούχοι, ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου και σκόραραν πέντε φορές, ενώ στο δεύτερο κατέβασαν ταχύτητα. Με τη νίκη τους αυτή, έμειναν στην κορυφή. Ενώ οι φιλοξενούμενοι αν συνεχίσουν έτσι, μάλλον θα σπάσουν κάθε αρνητικό ρεκόρ.



Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο στο Μικροχώρι


Αφηνίασαν οι δυο ομάδες (δεν εξηγείται αλλίως αυτό το γεγονός)καθώς σκόραραν όλα τα γκολ της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος!!!Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, προηγήθηκαν με δυο γκολ διαφορά, κάθισαν μάλλον στο σκορ αυτό και στη συνέχεια δέχτηκαν δυο τέρματα και έτρεχαν. Τελικά μπόρεσαν να σκοράρουν άλλες δυο φορές και να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο που τους κρατά στην τρίτη θέση, έχοντας και δυο ματς λιγότερα.



Εξαιρετική η Μικρόπολη

Στον πιο σημαντικό αγώνα της αγωνιστικής, η Μικρόπολη φιλοξένησε την Ανακάλυψη σε ένα ματς σημαντικό και για τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι φάνηκε πως σα να ήθελαν πιο πολύ το ματς, ήταν πιο αποτελεσματικοί και έφτασαν εύκολα στη νίκη. Με το τρίποντο αυτό, η Δόξα βρέθηκε στην πέμπτη θέση και συνεχίζει έστω και αμυδρά να ελπίζει για την άνοδο. Από την άλλη, η Ανακάλυψη δε τα κατάφερε για δεύτερο σερί ματς και έμεινε έκτη ένα βαθμό πίσω από τη Μικρόπολη.



Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη για τον Νεροφράκτη

Χάρη στο χρυσό τέρμα του Καραγουδάκη, ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη απέναντι στην σκληροτράχηλη Γραμμένη. Οι γηπεδούχοι μετά από το αποτέλεσμα αυτό, είναι στην τέταρτη θέση. Οι φιλοξενούμενοι στην αντίπερα όχθη, πάλεψαν αλλά δε τα κατάφεραν παραμένοντας στην έβδομη θέση.



Οι καλύτεροι 11 της Β΄ κατηγορίας

Από τα παιχνίδια της Κυριακής, δείτε τους έντεκα καλύτερους της αγωνιστικής, ανεξάρτητα από τη θέση που αγωνίζονται.

Θεοδωρίδης (Προάστιο)

Σημείωσε ένα γκολ και ε3ίχε καλή παρουσία.



Συνόλας (Πτελέα)

Το τέρμα που πέτυχε δεν ήταν αρκετό, ώστε να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.



Κοτινάκης (Μαυρολεύκη)

Ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τη σημαντική νίκη της ομάδας του.



Γκέντζος (Αγία Παρασκευή)

Πέτυχε ένα γκολ και ήταν πολύ καλός.



Πατσούκης (Κεφαλάρι)

Σκόραρε, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.



Αλβανίδης (Πανσυτ.Πηγών)

Προσπάθησε πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.



Γιάντζογλου (Καστρινός)

Ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα των Αετών.



Χατζηγεωργίου (Καστρινός)

Σκόραρε, έκανε φάσεις και ήταν εξαιρετικός.



Φεστερίδης (Φτελιά)

Πέτυχε δυο γκολ και βοήθησε ώστε να έρθει η εύκολη νίκη για την ομάδα του.



Μ.Παυλίδης (Αμπελάκια)

Ήταν εκείνος που έβαλε το γκολ της τιμής για την ομάδα του.



Σπυρίδης (Ερμής Οχυρού)

Σημείωσε δυο τέρματα και ήταν αυτός που καθάρισε την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.





Διακρίθηκαν ακόμα και οι: Γεωργιάδης (Φτελιά), Καμπούροβ (Ερμής Οχυρού), Λιθοξόος (Φίλιππος Δράμας), Βουγιουκλής (Μικρόπολη), Καραγουδάκης, Αμασαλίδης (Νεροφράκτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: