*************************************************************************************

....ΔΟΞΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ...

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η Β Ερασιτεχνική στο μικροσκόπιο 19η Αγ.

B-ERASITEXNIKHΌσο οι αγωνιστικές περνούν και πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία, τόσο η αγωνία θα χτυπάει κόκκινο. Η μάχη για την κατάληξη μιας εκ των τριών θέσεων που οδηγεί αυτόματα στην πιο πάνω κατηγορία, δείχνει να κρατάει γερά. Μέχρι τι στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί 19 αγωνιστικές, με έξι ομάδες να δείχνουν ικανές να κυνηγήσουν τις πρώτες τρείς προνομιούχες θέσεις. Βέβαια, υπάρχει και ένα θέμα, μήπως ανέβουν περισσότεροι από τρείς σύλλογοι, αλλά όλους τους νοιάζει να είναι σίγουρα στην τριάδα μη περιμένοντας ανακατατάξεις που πιθανόν να καθυστερήσουν τον προγραμματισμό της ομάδας τους. Από τη Φτελιά ως και τη Μικρόπολη, αυτή τη στιγμή οι θέσεις παίζονται, με τους πρωτοπόρους βέβαια να έχουν ένα προβάδισμα μια που είναι στους πέντε βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Καστρινό. Ας ελπίσουμε για όλους εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους, η αγωνία να κρατήσει μέχρι το τέλος (κάτι που απεχθάνονται σίγουρα οι ομάδες). Πάμε τώρα και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπου σε επτά αγώνες, σημειώθηκαν 41 τέρματα, δηλαδή 5.85 γκολ ανά αγώνα, αριθμός τρομερά ικανοποιητικός, που μας δείχνει πως και φέτος δε θα λείψει η πεμπτουσία των αγώνων που είναι το γκολ.Διαβάστε τα παραλειπόμενα, καθώς και την καλύτερη ενδεκάδα με τους διακριθέντες της αγωνιστικής που μας πέρασεΛίγο έλειψε να κάνουν το “μπαμ” οι Πηγές




Στο γήπεδο του Προαστίου, όπου αρκετές ομάδες φέτος είτε τα βρήκαν δύσκολα, είτε έχασαν, οι Πηγές στάθηκαν όρθιες. Φάνηκε πως είχαν το κίνητρο της επιβίωσης (δίνουν μάχη για την παραμονή)και ήθελαν πιο πολύ το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, έχοντας εξασφαλίσει (όπως όλα δείχνουν)τη σωτηρία της ομάδας, ήταν πιο ήρεμοι και δίχως άγχος. Βέβαια αυτή τη “χαλαρότητα”, λίγο έλειψε να την πληρώσουν αφού ισοφάρισαν στα τελευταία λεπτά. Από την άλλη οι Πηγές έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το διπλό, αλλά δε το βάζουν κάτω.







Ο Κουμπάκης έλυσε το γόρδιο δεσμό



Τα βρήκε δύσκολα (με βάση το πότε άνοιξε το σκορ η φιλοξενούμενη ομάδα το λέμε)απέναντι στην Αγία Παρασκευή ο Καστρινός, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. Μετά το 65 λεπτό, όπου και σημειώθηκε το πρώτο τέρμα, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους με τους παίκτες του Θ.Αρβανιτάκη να κατακτούν το τρίποντο και να μένουν στη δεύτερη θέση. Από την άλλη, η Δόξα πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε, αλλά δεν άντεξε.







Εμφατική νίκη με σκορ-μαμούθ



Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάζει ο Άρης Αμπελακίων, που δέχτηκε δώδεκα τέρματα από την Πτελέα. Όπως έγραψε και στο φύλλο της Δευτέρας ο συνεργάτης μας Αλ.Χατζηπαυλίδης οι φιλοξενούμενοι έφτασαν παθητικό 118 γκολ!!! Το ματς δε χωράει κριτική, διότι οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους.







Ο Βαρυτιμιάδης μια ομάδα μόνος του



Κάνοντας πράγματα και θάματα στο γήπεδο, ο άσσος του Ερμή Οχυρού που πέτυχε δυο γκολ, ήταν μια ομάδα μόνος του. Κατάφερε να πάρει το διπλό στη φιλοξενούμενη ομάδα και να επαναφέρει την ηρεμία και το Οχυρό και πάλι στις νίκες. Έτσι, μετά και την ήττα του Νεροφράκτη, βρέθηκαν στην τρίτη θέση έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την παραμονή.







Άνετη νίκη για την Ανακάλυψη



Αν και δυσκολεύτηκε για τριάντα λεπτά (όταν και το σκορ ήταν 1-1)η Ανακάλυψη στη συνέχεια δεν είχε πρόβλημα και φιλοδώρησε με πέντε γκολ το Κεφαλάρι. Μετά από τη νίκη τους αυτή, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν κοντά στην πρώτη τριάδα, ενώ οι γηπεδούχοι αν δε προσέξουν πολύ πιθανόν να κινδυνεύσουν.





Έσπασε το αήττητο 14 αγωνιστικών του Νεροφράκτη



Λογιζόταν ως το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, κάτι που φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Οι δυο ομάδες πάλεψαν, τα έδωσαν όλα, αλλά ο Φιλίππου με το τέρμα που πέτυχε, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Αυτό το τρίποντο διατήρησε τη Φτελιά στο συν πέντε, ενώ ο Απόλλωνας υποχώρησε στη βαθμολογία, αλλά ήταν ένα ντέρμπι όπου και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα.







Νίκη που κρατά ζωντανή τη Μικρόπολη



Αν και βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τους άλλους διεκδικητές της ανόδου, έχοντας 11 αγωνιστικές ακόμα μέχρι το τέλος, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η Δόξα ήταν πολύ καλύτερη απέναντι στους νεαρούς παίκτες του Φιλίππου Δράμας. Πήρε ένα άνετο τρίποντο και ελπίζει στην άνοδο, ενώ οι γηπεδούχοι δε σταματούν να παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.







Οι καλύτεροι 11 της Β΄ κατηγορίας



Από τα παιχνίδια της Κυριακής, δείτε τους έντεκα καλύτερους της αγωνιστικής, ανεξάρτητα από τη θέση που αγωνίζονται.



Σαλίογλου (Προάστιο)



Πέτυχε ένα γκολ και είχε και ένα δοκάρι.







Αλβανίδης (Πανσυτ.Πηγών)



Έβαλε το τέρμα που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.







Μπάμπουρας (Καστρινός)



Σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.







Βαρυτιμιάδης (Ερμής Οχυρού)



Πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του, δίνοντας την πολύτιμη νίκη.







Ραφτσάι (Μαυρολεύκη)



Σκόραρε μια φορά και προσπάθησε πάρα πολύ.







Παπαδόπουλος (Ανακάλυψη)



Σημείωσε χατ-τρικ και είχε εξαιρετική παρουσία.







Ματσίνης (Ανακάλυψη)



Πέτυχε δυο γκολ και βοήθησε τα μέγιστα.







Φιλίππου (Φτελιά)



Με το τέρμα που πέτυχε έδωσε τη νίκη στον Άρη.







Παπαδόπουλος (Φίλιππος Δράμας)



Σημείωσε το γκολ της τιμής για την ομάδα του.







Κουμπάκης (Καστρινός)



Πέτυχε το τέρμα που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.







Ισάκου (Νεροφράκτης)



Έβαλε ένα γκολ αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα του το θετικό αποτέλεσμα.







Διακρίθηκαν ακόμα και οι: Μιχαηλίδης (Ανακάλυψη), Κίτσινος (Μαυρολεύκη), Σπυρίδης (Ερμής Οχυρού).



Δεν υπάρχουν σχόλια: